En İyi SEO Yazılımları | Birkan YILDIZER

En iyi seo yazılımları




Bu yazımda sizler için en iyi seo araçlarını bir araya getirdik. Ücretli ve ücretsiz seo araçlarının bulunduğu bu yazım sizlerin SEO yazılımları arasıdan kendinize en uygununu seçmenize yardımcı olacaktır.


1) Google Search Console

Google Search Console ücretsiz bir seo aracıdır. Sitenizin gidişatını kontrol etmek ve düzeltmelerde bulunmak için sizlere bilgiler sağlar. Sitenizde herhangi bir güvenlik sorunu olup olmadığını da öğrenebilirsiniz. Google'a eklenmemiş sayfalarınızı ekleyebilir ya da eklenmiş sayfalarınız ile ilgili yeniden tarama talebi gönderebilirsiniz.

Google Search Console ile Neler Yapabilirsiniz?

  • URL Parametreleri
  • Güvenlik Sorunları
  • Robots.txt İncelemesi
  • Detaylı Site Trafiği
  • Google Dizinindeki Güncel Durum

2) Google Analytics

Google Analytics genel anlamda site trafiği ve durum bilgisi için kullanılır. Site trafiğini arttırmanız için bilgiler sunar. Sitenize gelen organik trafiği görebilirsiniz.

Google Analytics ile Neler Yapabiliriz?

  • Anlık Ziyaretçi Sayısını Görme
  • Ziyaretçileri Arttırmak için bilgiler

3) Ahrefs

SEO araçları içerisinde kapsamlı raporlar çıkaran, ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan bir SEO aracı. Ahrefs size sitenizde eksik olan SEO içeriklerinden tutun da, siteniz için sayfa derecelendirmesi, hatalı sayfaların gösterilmesi, http durum kodlarına kadar her şeyi gösterir. Sitenizde eksiklerin tamamlanması SEO açısından önemli olduğundan verilen bilgiler fazlasıyla yeterlidir.

Ahrefs ile Neler Yapabiliriz?

  • Sayfa Derecelendirmesini ve Nasıl Arttıracağımızı Görebiliriz
  • Hatalı Sayfaları Görebiliriz
  • Gelen ve Giden Linkleri Kontrol Edebiliriz
  • Site Karşılaştırabiliriz
  • Site Denetimimizi Yapabiliriz
  • Anahtar Kelime Analizi Yapabiliriz

4) Semrush

Ahref'in rakibi olan semrush ücretsiz planı bulunmamaktadır. Semrush sitenizi derinlemesine tarayarak eksikliklerin giderilmesi için katkıda bulunan ve popüler SEO aracıdır. Semrush ile anahtar kelimenizin hangi sırada bulunduğunu ve sırayı ilertletmek için neler yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Ahrefs ile neler yapılabiliyorsa semrush ile de aynı şeyler yapılabilir.


5) PageSpeed

PageSpeed ile mobil ve masaüstü site hızınızı test edebilirsiniz. Hızlı yüklenen siteler yavaş yüklenen sitelerden daha ön plana çıkmaktadır. PageSpeed sitenizin hızını arttırmanız için sizlere ipuçları da sunar. Unutmayın ki 50'nin altındaki bir sayfa hızı sizi arama motorlarında aşağı sıralara çekilmenize sebep verecektir.


6) Moz

Moz link ve anahtar kelime alanında ustalaşmış bir SEO yazılımıdır. Sitenizdeki back-linkleri ve dahili linkleri sizlere gösterir. Anahtar kelimelerinizi keşfetmenize yardımcı olur. Bunun dışında Moz, konum denetimi ve domain incelemesi de yapar.


7) Majestic

Majestic, SEO yazılımları arasından sıyrılmasının sebebi, diğer SEO yazılımlarından daha büyük bir veritabanına sahip olmasıdır. Bu sebeple birçok başarılı SEO Uzmanı Majestic'i severek kullanıyor. En sevilen özelliklerinden biri, rakibe ait link profillerini analiz etmesidir. Oldukça gelişmiş raporlama sistemi vardır.

Bonus: Yoast SEO

Bir WordPress sitesine sahipseniz Yoast SEO sizleri zorlanmaktan ve işlerinizin uzamasından kurtaracaktır. Her sayfa için öneriler vermesi, anahtar sözcük analizi yapması gibi özellikleri WordPress için biçilmiş kaftan kılmıştır. Bir WordPress sitesine sahipseniz Yoast SEO en başta kurmanız gereken eklentilerden biridir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar